KALTBACH Quality

Kaltbachs hemlighet

Vår sandstensgrotta är belägen i en liten schweizisk by som ligger bland vågiga kullar och levande ängar. Det är här som den bästa osten förvandlas till en KALTBACH. Vad behöver den? Gott om stillhet, kärleksfull omsorg och det unika, naturliga klimatet i vår KALTBACH-grotta.

Sandstensgrottan KALTBACH har bästa möjliga förhållanden för att ge osten sin fulla smak. Det tar flera månader innan ostarna har nått en perfekt mognadsgrad och får sin fulla karaktär och mörkbruna skorpa. Processen kallas för grottlagring.

Bara de absolut bästa osttårtorna från utvalda mejerier väljs ut för att lagras i grotta. Där lagras de under uppsikt av våra grottmästare – tills varje ost blir till ett äkta kulinariskt mästerverk.

En hemlig teknik

LAGRAD I KALTBACH-GROTTAN

KALTBACH-grottan har utmärkta förhållanden för mogen ost. Det fuktiga mineralklimatet 15 meter under sandstensytan och den jämna temperaturen ger perfekta förhållanden för lagringsprocessen. Klimatet gör att våra ostar får en unik, distinkt aroma och textur, med en rustik mörkbrun skorpa – typisk för KALTBACH-ost.

Maîtres-KALTBACH (KALTBACH-grottmästare) är experter inom ostlagringens konst. De ser till att förhållanden är optimala för den magiska lagringsprocessen och tar hand om varje ost genom att borsta, salta och vända på dem – med oändlig passion och tålamod. Alla viner blir inte bättre av att lagras och samma gäller ost: du måste lita på dina instinkter när du väljer ut osten som ska lagras i grottan, samt hur och när du ska ta hand om den under lagringsprocessen.

Den här instinkten kan inte läras ut, utan fås naturligt efter flera års praktisk erfarenhet. Konsten att lagra ost i vår grotta är en hemlig teknik som inte finns nedskriven på papper. Kunskapen har förts vidare från en grottmästare till en annan, och från en generation till nästa i mer än 20 år.


UTFORSKA GROTTAN

Prisvinnande kvalitetsost

UPPTÄCK VÅRA PRODUKTER

Ost från KALTBACH står för en unik ostupplevelse.

Endast de bästa ostarna lagras i vår grotta – tills de är perfekta. Det krävs tid, lämpligt klimat och noggrann omsorg för att osten skall få sin distinkta och unika smak. Den här metoden är unik och garanterar en smak som förtjänar etiketten KALTBACH..

 

Vi är mycket stolta över våra kvalitetsostar. Den klassiska KALTBACH Le Gruyère och KALTBACH Emmentaler AOP; unika skapelser som KALTBACH Extra Tasty och KALTBACH Creamy & Tasty; säsongsprodukterna KALTBACH Raclette och KALTBACH Fondue.


Produktsortiment

Besök oss

KALTBACHS BESÖKCENTER

Our modern visitor centre is directly connected to the KALTBACH caves. Discover a world of delicious gourmet food and find out how our tasty treats are produced. Take your pick of tempting delicacies at our 5 metre long cheese counter and become acquainted with new products. Do visit us. We look forward to seeing you soon!


KONTAKT