Kaltbach-kvalitet

Kaltbatchs hemmelighet

Vår sandsteinshule ligger i en liten landsby i Sveits, blant bølgende fjell og duftende enger. Det er her den beste osten blir til en KALTBACH. Hva trenger den? En masse ro og fred, kjærlig pleie og det unike og naturlige klimaet i vår KALTBACH-hule.

I KALTBACHs sandsteinshule finnes det ideelle modningsforhold for ost, slik at ostene når det perfekte modningspunktet etter flere måneder og utvikler sin fulle egenart og mørkebrune skorpe. Denne prosessen kalles huleforedling.

Kun de aller beste ostehjulene fra fra utvalgte meierier velges for hulemodning, der de deretter blir skånsomt foredlet av våre hulemestre - til hver ost har utviklet seg til et ekte kulinarisk mesterverk. 

En hemmelig teknikk

FOREDLING I KALTBACH-HULEN

I KALTBACH-hulen er det perfekte forhold for foredling av ost. Det fuktige klimaet 15 m under sandsteinsoverflaten og den konstante temperaturen gir modningsprosessen ideelle forhold.  Klimaet gir våre oster sin uforlignelige, egenartede aroma og tekstur, så vel som den rustikke mørkebrune skorpen som er typisk for KALTBACH-ost.

Maîtres-KALTBACH, også kalt KALTBACH-hulemestre, er eksperter i kunsten å foredle ost. De sørger for de beste forholdene for den magiske modningsprosessen og behandler hver ost - via pensling, salting og vending - med uendelig lidenskap og tålmodighet.  Ikke alle viner blir bedre ved lagring, og det samme gjelder for ost: det er avgjørende å stole på instinktet når det gjelder hvilke oster som skal plukkes ut for huleforedling og hvordan og når de skal behandles i løpet av modningsprosessen.  

Denne følelsen kan ikke læres, men utvikles naturlig etter flere års stedserfaring. Kunsten å foredle oster i vår hule har aldri blitt skrevet ned, i stedet har kunnskapen blitt overlevert fra hulemester til hulemester og fra en generasjon til en annen i over 20 år. 


UTFORSK HULEN

Prisbelønnet førsteklasses ost

UTFORSK VÅRE PRODUKTER

KALTBACH-ost representerer er en uforlignelig osteopplevelse. 

Kun de beste ostene modnes til fullkommenhet i vår hule. For at osten skal kunne utvikle sin egenartede, unike smak, trenger den tid , et egnet klima og kjærlig pleie. Det er den eneste måte å utvikle en smak som fortjener KALTBACH-stempelet.

 

Vi er fantastisk stolte av våre førsteklasses oster, inkludert de klassiske KALTBACH Le Gruyère AOP og KALTBACH Emmentaler AOP, så vel som unike produkter som KALTBACH Extra Tasty og KALTBACH Creamy & Tasty. I tillegg kommer våre sesongprodukter KALTBACH Raclette og KALTBACH Fondue.


Produktutvalg

Besøk oss

KALTBACH BESØKSSENTER

Vårt moderne besøkssenter er direkte forbundet med KALTBACH-hulene. Her kan du utforske en verden av utsøkte spesialiteter og lære hvordan våre velsmakende godbiter blir produsert. Ved vår 5 meter lange ostedisk kan du velge mellom utvalgte delikatesser og bli kjent med nye produkter. Kom og besøk oss. Vi ser fram til å se deg snart!


Kontakt