KALTBACH PORTRETT

INTERVJU MED WALTER BURRI, KALTBACH Hulemester

Hvordan blir man hulebestyrer hos KALTBACH?
Rollen som hulebestyrer er ikke en offisiell karrière. Du kan bli osteekspert Spesialkunnskapen som kreves for osteproduksjon i et naturlig miljø, som de spesielle egenskapene og prøvene i forbindelse med modningsprosessen, videreføres fra hulebestyrer til hulebestyrer. Du trenger en god og kreativ kollega for dette, som kan gi deg aktiv støtte.

Hvor lenge har du vært hulebestyrer?
I over 30 år - og det har vært en storartet og utfordrende tidsperiode (nesten som en ekstra kjærlighetsaffære). 

Hvor mange timer per dag tilbringer du i hulen?
Hulen er i mine tanker hele døgnet. Fysisk tilbringer jeg ca. en time per dag der, da mine kolleger tar seg av de daglige gjøremålene.

Hvor mange ostehjul har du ansvaret for?
Det modnes ca. 48 000 KALTBACH ostehjul i vår hule, eller ca. 17 000 000 kg ost.

Hvor mye veier det største ostehjulet du må flytte på?
Personlig flytter jeg svært få manuelt. En KALTBACH Emmental AOP veier 100 kg. Det er mange ostehjul som skal flyttes hver dag. Derfor har vi maskiner som hjelper oss med dette.

Hva har hittil vært din største gourmet-opplevelse med KALTBACH for deg personlig?  
Når jeg blir invitert hjem til en venn for en ostetallerken og det ligger et stykke KALTBACH-ost der. Et stykke av vår (min) ost!

Prisbelønnet førsteklasses ost

UTFORSK VÅRE PRODUKTER

KALTBACH-ost representerer er en uforlignelig osteopplevelse. 

Kun de beste ostene modnes til fullkommenhet i vår hule. For at osten skal kunne utvikle sin egenartede, unike smak, trenger den tid , et egnet klima og kjærlig pleie. Det er den eneste måte å utvikle en smak som fortjener KALTBACH-stempelet.

 

Vi er fantastisk stolte av våre førsteklasses oster, inkludert de klassiske KALTBACH Le Gruyère AOP og KALTBACH Emmentaler AOP, så vel som unike produkter som KALTBACH Extra Tasty og KALTBACH Creamy & Tasty. I tillegg kommer våre sesongprodukter KALTBACH Raclette og KALTBACH Fondue.


Produktutvalg