De kwaliteit van KALTBACH

Het geheim van KALTBACH

Onze zandstenen grot bevindt zich in een klein dorpje in Zwitserland, genesteld tussen de glooiende heuvels en heerlijk geurende weides. Hier verandert de beste kaas in een KALTBACH. Wat is daarvoor nodig? Rust en vrede, liefhebbende aandacht en de unieke, natuurlijke omstandigheden in de grot van KALTBACH.

In de zandstenen grot van KALTBACH heersen ideale omstandigheden om de kaas te laten rijpen. Zo bereikt de kaas na een aantal maanden de perfecte rijping en kan hij zijn volle smaak en donkerbruine korst ontwikkelen. Dit proces heet grotaffinage.

Alleen de beste kaaswielen van uitgelezen kaasmakerijen worden uitgekozen om te rijpen in de grot. Daar worden ze door onze kaasmeesters zorgvuldig geaffineerd - tot elke kaas een echt culinair meesterwerk wordt. 

Een geheime techniek

RAFFINAGE IN DE GROTTEN VAN KALTBACH

De omstandigheden die heersen in de grotten van KALTBACH zijn perfect voor het raffineren van kaas. Hier, 15 meter onder het zandstenen oppervlak, heerst een vochtig mineraal klimaat. Samen met de constante temperatuur vormt dit de ideale omstandigheden voor het rijpingsproces. Het klimaat verleent onze kazen zowel hun onevenaarbaar, specifiek aroma en textuur als de rustieke donkerbruine korst die zo typisch is voor de KALTBACH-kaas.

De KALTBACH-kaasmeesters of KALTBACH-grotmeesters zijn experten in de kunst van het raffineren van kaas. Zij zorgen voor de beste omstandigheden zodat de magie van het rijpingsproces ongehinderd kan verlopen. Gepassioneerd en oneindig geduldig zorgen zij voor de kaas. Niet elke wijn wordt beter door ouder worden en dit geldt ook voor kaas. De kaasmeesters volgen hun instinct om te bepalen welke kaas geschikt is om te raffineren in de grot en hoe het rijpingsproces precies moet verlopen.  

Dit instinct kun je niet leren. Het ontwikkelt geleidelijk na jaren ervaring. De kunst van het raffineren in onze grot is een geheime techniek die nooit neergeschreven werd, maar doorgegeven van grotmeester op grotmeester over tientallen jaren.


ONTDEK DE GROT

Prijswinnende hoogwaardige kaas

ONTDEK ONZE PRODUCTEN

Kaas van KALTBACH staat garant voor een onvergetelijke smaakbeleving.

Enkel de beste kazen rijpen tot perfectie in onze grotten. Om zijn karakteristieke, unieke smaak te ontwikkelen heeft de kaas tijd nodig maar ook de juiste omgeving en veel zorg. Dit is de enige manier om het smaakniveau te bereiken dat het label KALTBACH waardig is.

 

Wij zijn heel erg trots op onze hoogwaardige kazen, waaronder de klassiekers KALTBACH Le Gruyère AOP en KALTBACH Emmentaler AOP; maar ook onze unieke creaties, zoals KALTBACH Extra Tasty; KALTBACH Romig en Kruidig;  onze seizoensproducten KALTBACH Raclette en KALTBACH Fondue.


Productassortiment

Bezoek ons

KALTBACH BEZOEKERSCENTRUM

Ons nieuwe bezoekerscentrum bevindt zich vlak naast de grotten van KALTBACH. Hier ontdekt u een wereld vol heerlijke specialiteiten. U leert hoe onze delicatessen worden gemaakt. Aan de 5 m lange kaastoonbank kunt u onze nieuwe producten leren kennen en kopen. Kom ons bezoeken. We verwachten u met ongeduld!


Contact