KALTBACH MUOTOKUVA

WALTER BURRIN HAASTATTELU, KALTBACH luolamestari

Miten KALTBACH-luolamestariksi pääsee?

Luolamestarilla ei ole suoraviivaista työuraa. Tässä työssä ihmisestä tulee juustojen asiantuntija. Luonnolliseen juustontuotantoon liittyvät tiedot, kuten kypsymisprosessin erityisominaisuudet ja haasteet, kulkeutuvat luolamestarilta toiselle. Tähän tarvitaan hyvä ja luova kollega, joka osaa aktiivisesti tukea työtoveriaan.

 

Kuinka kauan olet ollut luolamestari?

Yli 30 vuotta - ja se onkin ollut kaunista ja haastavaa aikaa (melkein kuin toinen elämäni rakkaus).

 

Kuinka monta tuntia päivässä vietät luolassa?

Luola on ajatuksissani 24 tuntia vuorokaudessa. Fyysisesti olen siellä noin tunnin päivässä, sillä työtoverini huolehtivat päivittäisistä askareista.

 

Kuinka monesta juustokiekosta olet vastuussa?

Luolassamme kypsyy noin 48 000 juustokiekkoa, tai 17 000 000 kilogrammaa juustoa.

 

Kuinka painava on suurin juustokiekko, jota sinun tarvitsee liikutella?

Itse liikuttelen juustoja käsin vain harvoin. KALTBACH Emmental AOP painaa sata kiloa. Monia juustokiekkoja täytyy liikutella joka päivä. Tämän vuoksi meillä on apunamme koneita.

 

Mikä on ollut sinun elämäsi hienoin gourmet-hetki KALTBACHILLA?

Kun ystävä kutsuu minut luokseen syömään ja juustotarjottimella on KALTBACH-juustoa. Palanen meidän juustoamme, minun juustoani!

Ensiluokkaista, palkittua juustoa

TUTUSTU TUOTTEISIIMME

KALTBACH tarkoittaa ainutlaatuista juustoelämystä. Luolassamme kypsytetään vain parhaita juustoja, kunnes ne ovat täydellisiä. Jotta juustoon voi kehittyä sen ainutlaatuinen maku, tarvitaan aikaa, sopiva ilmasto ja tarkkaa huolenpitoa. Tämä on ainoa tapa saavuttaa sellainen maku, joka ansaitsee KALTBACH-merkin.

 

Olemme todella ylpeitä ensinluokkaisista juustoistamme, kuten klassisista KALTBACH Le Gruyère AOP ja KALTBACH Emmentaler AOP -juustoista; uniikeista luomuksista, kuten KALTBACH Extra Tasty ja KALTBACH Creamy & Tasty -juustoista; sekä KALTBACH Raclette ja KALTBACH Fondue -kausituotteistamme.


Tuotevalikoima