KALTBACH Portrait

INTERVIEW MED WALTER BURRI

Hvordan bliver man KALTBACH grotteleder?
Grotteleder er ikke en officiel karrierevej. Man bliver til lidt af en osteekspert. Det kræver specifik viden at producere ost i naturlige omgivelser. De særlige karakteristika og problemer, som opstår i modningsprocessen, går videre fra grotteleder til grotteleder. Af denne grund har du brug for gode og kreative kollegaer, som aktivt kan støtte dig.

Hvor længe har du været grotteleder?
Omkring 30 år - og hele perioden har været smuk og udfordrende. Det er midt livs anden kærlighed.

Hvor mange timer bruger du i grotten om dagen?
Jeg tænker på grotten 24 timer i døgnet. Fysisk er jeg der kun omkring en times tid, for at sikre at mine kollegaer udfører deres arbejde ordentligt.

Hvor mange ostehjul har du ansvaret for?
Der modnes omkring 48.000 KALTBACH ostehjul i vores grotte, hvilket er cirka 17.000.000 kg ost.

Hvor tungt er det tungeste ostehjul du flytter?
Personligt flytter jeg ikke specielt mange ostehjul. Ét KALTBACH Emmentaler AOP ostehjul vejer 100 kg. Der skal flyttes mange ostehjul hver dag, hvilket er en proces, vi får maskiners hjælp til.


Hvad har været det bedste øjeblik i din KALTBACH karriere indtil videre? 
Når jeg bliver inviteret hjem til en ven til ostebord, og der er et stykke KALTBACH på bordet. En af vores (og dermed mine) helt egne oste!

Prisvindende kvalitetsoste

SE VORES PRODUKTER

KALTBACH oste byder på en uforlignelig smagsoplevelse.

Vi lagrer kun de bedste schweiziske oste i vores grotte. For at udvikle sin unikke smag skal osten bruge tid, et passende klima og enestående pleje. Dette er den eneste måde hvorpå, man kan sikre, at ostens smag lever op til KALTBACH mærket.

 

Vi er utroligt stolte af vores prisvindende oste såsom den klassiske KALTBACH Le Gruyère AOP og KALTBACH Emmentaler AOP.; Derudover tilbyder vi også unikke oste, såsom KALTBACH Ekstra Velsmagende og KALTBACH Cremet og Velsmagende,; samt vores sæsonbetonede produkter: KALTBACH Raclette og KALTBACH Fondue.


Produktoversigt