KALTBACH Portret

INTERVIEW MET WALTER BURRI, KALTBACH grotmeester

Hoe kan men een KALTBACH-grotmeester worden?
Het werk van grotmeester is geen officiële carriere. Je wordt een kaasexpert. De kaasmeesters geven de benodigde kennis aan elkaar door. Je leert wat er precies nodig is om kaas in een natuurlijke omgeving te laten rijpen, de problemen die kunnen rijzen en de eigenheden van het proces. Je hebt dus een goede en creatieve collega nodig, die je tot steun is. 

Hoe lang bent u al grotmeester?
Meer dan 30 jaar - en het is een prachtige en uitdagende 30 jaar geweest (eigenlijk mijn tweede liefde).

Hoeveel uren per dag brengt u door in de grot?
Ik denk de hele dag door aan de grot. Fysisch ben ik hier ongeveer een uur per dag want mijn collega's doen de dagelijkse taken. 

Voor hoeveel kaaswielen bent u verantwoordelijk?
In de grot rijpen ongeveer 48 000 KALTBACH-kazen. Dit is ongeveer 17 000 000 kg kaas.

Hoe zwaar is het zwaarste wiel dat u moet verplaatsen?
Persoonlijk verplaats ik er heel weinig met de hand. Een KALTBACH Emmental AOP weegt 100 kg. Veel kaaswielen moeten dagelijks verplaatst worden. We hebben daarom machines die dit werk voor ons doen. 

Wat was uw favoriete culinaire moment bij KALTBACH?
Als ik bij een vriend thuis wordt uitgenodigd voor een kaasschotel en er ligt een stuk KALTBACH bij. Een stuk van onze (mijn) eigen kaas!

Prijswinnende hoogwaardige kaas

ONTDEK ONZE PRODUCTEN

Kaas van KALTBACH staat garant voor een onvergetelijke smaakbeleving.

Enkel de beste kazen rijpen tot perfectie in onze grotten. Om zijn karakteristieke, unieke smaak te ontwikkelen heeft de kaas tijd nodig maar ook de juiste omgeving en veel zorg. Dit is de enige manier om het smaakniveau te bereiken dat het label KALTBACH waardig is.

 

Wij zijn heel erg trots op onze hoogwaardige kazen, waaronder de klassiekers KALTBACH Le Gruyère AOP en KALTBACH Emmentaler AOP,; maar ook onze unieke creaties, zoals KALTBACH Extra Kruidig; KALTBACH Romig en Kruidig; onze seizoensproducten KALTBACH Raclette en KALTBACH Fondue.


Productoverzicht